dilluns, 3 de maig del 2010

ICV-EUiA farà batalla a Rubí per a que s’aprovin noves mesures anti-crisi per aquest any i el vinent abans de l’estiu

El Grup Municipal roig i verd avança que si el govern no obre el debat d’immediat, no descarten forçar-lo des de l’oposició

El Grup Municipal d’Iniciativa per Catalunya Verds i Esquerra Unida i Alternativa ha anunciat que forçarà un debat públic immediat de balanç de les mesures anti-crisi aprovades l’any passat a la ciutat i de discussió de noves mesures actualitzades i realistes per a la segona meitat d’aquest any i per l’any vinent. “Aquesta serà la nostra prioritat número 1 des d’ara i fins l’estiu”, ha sentenciat la portaveu del Grup, Marta Ribas.

Ribas ha aclarit que estan a l’espera del balanç que el govern s’ha compromès a fer aquest dimecres, als Grups Municipals de l’oposició, d’allò aplicat de les mesures acordades per consens l’estiu passat. Segons Ribas, “esperem que aquest balanç sigui exhaustiu i detallat. I reclamarem que també es faci a la ciutadania i a la resta de signants de l’acord: comerciants, empresaris i sindicats”. “Però aquest només és un primer pas – ha afegit Ribas– Just després caldrà debatre noves propostes per seguir fent front a la crisi, que és la principal preocupació de la ciutadania”. “Estem a maig i el govern encara no ha fet noves propostes. Així que, sense complexes, tornarem a liderar aquesta iniciativa”

ICV-EUiA ha anunciat que ja estàn enllestint un nou paquet de mesures, que responen a una major contenció en la despesa en allò no prioritari a la ciutat i en una priorització máxima a l’hora de destinar els recursos i esforços en la creació d’ocupació i en pal•liar els efectes de la crisi entre la població més afectada.

Bel•ligerància contra el racisme
D’altra banda, i després de la presentació al Ple, per part del Partit Popular, d’una moció sobre el padró d’immigrants, el regidor d’EUiA Ivan Hernáez ha deixat clar que la coalició respondrà davant de qualsevol discurs xenòfob que sorgeixi a la ciutat, i que fomenti l’odi basant-se en falsedats. “Cal parlar de còm es gestiona el fenòmen migratori i la convivencia – ha afegit Hernáez - però cal fer-ho de forma responsable i pedagógica. I instem la resta de forces d’esquerres de la ciutat a ser també bel•ligerants en aquest tema, com ho van ser en el darrer Ple”.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada