diumenge, 11 de novembre del 2012

Joan Coscubiela: "No tindrem una societat lliure sense una societat justa"

ICV-EUiA se suma a la Vaga General del 14N amb l'objectiu de presentar alternatives a la política d'austeritat "que rescacta bancs en lloc de rescatar persones" 

 

Marta Ribas, candidata número 5 a la llista d'ICV-EUiA al Parlament, i Joan Coscubiela, diputat al Congrés per la coalició, van explicar a Rubí les alternatives en matèria de política econòmica que es defensen des de la proposta ecosocialista.

Joan Coscubiela va explicar quins són els tres canvis principals que permetrien a la nostra societat sortir de la crisi actual: "En primer lloc, cal la revocació de la Reforma Laboral", apuntava Coscubiela. ICV-EUiA s'ha oposat des del principi a aquesta reforma, i continua fent-ho al carrer -sumant-se a la vaga del 14N-, a les institucions on té representació i als tribunals, amb el recurs que ara ha admès a tràmit el Tribunal Constitucional.

La segona proposta de la coalició és un canvi profund en la política econòmica, "tant de la banca com de les administracions". Per Coscubiela, "les institucions bancàries han de tornar a donar crèdit a les empreses, especialment a les pimes, i les administracions hi han d'invertir". Per últim, des de la coalició s'aposta per incentivar "aquells sectors que han demostrat funcionar, els relacionats amb la sostenibiltat i els drets socials".

Marta Ribas va reiterar el suport d'ICV-EUiA a la Vaga General del 14N: "Ens juguem continuar amb les polítiques malaltes de dèficit zero que rescaten bancs en lloc de rescatar persones", apuntava, "el mateix que ens juguem amb el nostre vot el 25N". La rubinenca també va instar la ciutadania a no deixar-se enlluernar per "la lluita de banderes" que CiU i PP estan fingint per desviar l'atenció. "Aquests dos partits de dretes comparteixen banderes: la de l'austeritat i la retallada de drets".

Sobre el debat nacional, Joan Coscubiela va recordar que "abans de la decisió nacional s'hauran pres al país milers de decisions que incidiran tant o més sobre les nostres vides que la relació amb l'estat", i va apuntar que "no podrà exitir una societat lliure sense una societat justa".

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada