dimarts, 2 de novembre del 2010

El grup municipal d’ICV-EUiA se sent “decebut” pel resultat final del Ple extraordinari anticrisi

La sessió no va complir els objectius amb els quals, tots els grups de l’oposició, van forçar el Ple


“Aquest Ple només ha suposat més del mateix”, explica Marta Ribas, portaveu del grup municipal d’ICV-EUiA a Rubí. Totes les forces de l’oposició van forçar a principis de setembre la celebració d’un Ple extraordinari per parlar de la situació econòmica de l’Ajuntament i les mesures anticrisi a aplicar.

La sessió va tenir lloc dimarts 27 d’octubre, i ha “decebut” els ecosocialistes. “El Ple tenia tres objectius clars: conèixer la situació econòmica real del consistori, avaluar el Pla d’acompanyament a la crisi aprovat el juliol de 2009, i establir un pla de mesures pel que queda de 2010 i el proper 2011”, explica Ribas. Tres objectius “que ahir van quedar molt lluny d’assolir-se”.

Pel que fa a l’estat dels comptes municipals, no es va acompanyar de la previsió d’ingressos i despeses amb data 31 de desembre, “de manera que només vam disposar d’una foto fixa, molt interpretable”. En el cas del Pla d’acompanyament a la crisi del 2009, el balanç que es va presentar no inclou quantificacions clares respecte allò fet l’any 2010, ni indicadors clars i unitaris sobre l’efecte de les accions dutes a terme.

L’últim punt de l’ordre del dia va ser l’aprovació d’un nou pla de mesures contra la crisi. Per a la coalició ecosocialista, “aquest cop era essencial que el pla estigués quantificat i inclogués indicadors per poder-ne fer un seguiment i avaluació. En canvi, ens han plantejat un pla vague, una simple declaració d’intencions, que cadascú podria interpretar i aplicar com vulgui, i no com la ciutat necessita”. Un exemple clar és que s’han inclòs  el 80% de les propostes presentades pels grups de l’oposició, “el que demostra que ni tan sols han analitzat amb detall la viabilitat tècnica i econòmica de les propostes. Amb els recursos actuals, no cal ser molt llest per adonar-se que totes no poden dur-se a terme”.

Tot i la decepció, el grup municipal d’ICV-EUiA va reclamar al govern que es replantegin la seva actitud de cara a l’elaboració de les ordenances fiscals i el pressupost: “Els hi demanem que prioritzin les despeses, quines són imprescindibles i quines es poden eliminar, i que ho facin amb valentia, pel bé de la ciutat”.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada