dilluns, 17 d’octubre del 2011

ICV-EUiA es suma a les reivindicacions de la Plataforma d’Afectats per la hipoteca i la crisi de Rubí

La coalició ha afegit a la moció de la Plataforma propostes d’acció concretes per tal que l’Ajuntament tingui un paper actiu en la prevenció en els casos de desnonament i l’acompanyament als afectats


El grup municipal d’Iniciativa per Catalunya Verds – Esquerra Unida i Alternativa s’ha sumat a les propostes de la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca, una entitat que aplega a famílies en situació de risc degut a la pèrdua del seu habitatge. Així, el grup municipal presentarà al proper ple municipal una moció redactada per la Plataforma, que pretén facilitar recursos i serveis a les famílies que perden el seu habitatge per no poder fer front a la hipoteca degut a la crisi.
“El Consell General del Poder Judicial preveu que entre 2011 i 2012, hi hagi a tot Catalu-nya entre 40.000 i 50.000 desnonaments”, apuntava Francesc Hinojosa, regidor de la coali-ció. Es tracta d’una situació davant la qual “els ajuntaments tenen poc marge d’actuació, tot i que són les administracions mes afectades ja que han de fer front a les seves conse-qüències”.

És per això que ICV-EUiA ha “afegit a la moció propostes concretes que sí estan en mans dels ajuntaments”, com ha explicat Marta Ribas, portaveu del grup municipal. “Des del con-sistori es pot facilitar la mediació entre els afectats i els bancs, i es pot crear un protocol d’actuació de tots els agents implicats per tal de donar una resposta ràpida a les perso-nes afectades”, apunta Ribas. Per exemple, amb assessorament legal o sobre els recursos i serveis socials disponibles tant per part de l’Ajuntament com d’altres administracions.

“També demanem que es subvencioni tant com es pugui l’impost de la plusvàlua”, que tal com ha explicat Marta Ribas, “s’aplica per les transaccions immobiliàries i va a càrrec del venedor, en aquest cas, del desnonat”. Es tracta d’un impost estatal que no es pot elimi-nar, però sí subvencionar des del municipi, que és qui el recapta. A aquestes propostes, ICV-EUiA suma l’obligació dels jutjats de donar informació sobre els processos d’execucions d’hipoteques, “per tal que es pugui mediar i actuar amb temps per oferir a les famílies re-cursos bàsics”.
“Des d’ICV-EUiA sempre hem recordat, i ho continuarem fent, que l’habitatge és un dret reconegut a la Constitució espanyola”, apunta Ivan Hernáez, regidor de la coalició, “un dret que l’estat central hauria de garantir”.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada