dimecres, 25 de gener del 2012

ICV-EUiA demanarà al Ple mesures per mantenir els serveis públics

La coalició portarà tres mocions, per reclamar a la Genreralitat que pagui el deute que té amb l’ajuntament i els diners compromesos en el Pla de Barris de El Pinar. També es posicionarà en contra de la pujada de les tarifes del transport públic

Marta Ribas. Imatge cedida per Ràdio Rubí.
 El Grup Municipal d’Iniciativa per Catalunya Verds i Esquerra Unida i Alternativa presentarà aquest dijous al Ple de l’ajuntament de Rubí tres mocions, posicionant-se en la defensa dels serveis públics.


A la primera, ICV-EUiA reclama a la Generalitat que liquidi el deute contret amb l’Ajuntament de Rubí. Es tracta d’un deute reconegut per la Generalitat d’uns sis milions d’euros. “Però en realitat ens deu més diners, que encara no estan reconeguts”, segons explica Marta Ribas, portaveu del grup municipal. Els ecosocialistes continuen reclamant una reforma en la Llei d’Hisendes Locals, “que garanteixi un bon finançament dels Ajuntaments”. Però també que “igual que el Govern d’Artur Mas reclama a l’estat la liquidació del deute amb la Generalitat, volem que aquest Govern pagui el que deu als Ajuntaments”. Especialment tenint en compte que “les retallades del govern de la Generalitat i el retard en el pagament dels compromisos contrets, estan agreujant els problemes de tresoreria dels ajuntaments i estan obligant a molts municipis a qüestionar la viabilitat de certs serveis, afectant, per tant, a la ciutadania”.

La segona moció, molt relacionada amb la primera, reclama a la Generalitat que continuï desenvolupament la Llei de Barris, i especialment, “que pagui als ajuntaments les inversions a les quals es va comprometre, i que ara ha congelat sense data per al seu pagament”. En el cas de Rubí, l’Ajuntament està pendent de cobrar un milió d’euros del Pla de Barris de El Pinar, que ha de servir per acabar el Centre Cívic i l’arranjament urbanístic del barri, “i que ara sembla que no cobrarem”.

Per últim, ICV-EUiA presenta una moció de rebuig a l’augment de les tarifes de l’ATM, que ha encarit un 12% el títol més utilitzat, la T-10. A més, la coalició proposa noves targetes de transport anuals, amb l’objectiu de fomentar l’ús del transport públic a preus assequibles.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada