dilluns, 23 de gener del 2012

ICV-EUiA reclama a la Generalitat que pagui el que deu a l’ajuntament de Rubí

La coalició insta CiU Rubí a exigir també el pagament d’aquest deute al govern d’Artur Mas, amb els mateixos arguments de justícia i necessitat amb què reclamen el pagament del deute que l’Estat té amb Catalunya



El Grup Municipal d’Iniciativa per Catalunya Verds i Esquerra Unida i Alternativa presentarà aquest dijous al Ple de l’ajuntament de Rubí una moció per reclamar a la Generalitat que pagui el deute que manté amb el govern local. La coalició ecosocialista calcula que es tracta, almenys, de 6 milions d’euros, el que representa prop d’un 10% del pressupost municipal.

A la moció, ICV-EUiA exigeix a la Generalitat que fixi amb urgència un calendari de pagament del deute i compromisos pendents amb els ens locals, i insta el govern català a demanar un crèdit per a fer aquests pagaments abans d’acabar el mes de febrer, igual que ha fet per a fer front al pagament de les nòmines dels treballadors i treballadores.

En aquest sentit, la portaveu municipal d’Iniciativa i Esquerra Unida, Marta Ribas, ha denunciat que “les retallades del govern de la Generalitat i el retard en el pagament dels compromisos contrets, estan agreujant el dèficit dels ajuntaments i estan obligant a molts municipis a qüestionar la viabilitat de certs serveis, afectant, per tant, a la ciutadania”. Segons Ribas, “la Generalitat està centrifugant el seu dèficit, traslladant-lo als ajuntaments, que és el graó més dèbil de l’administració pública, i el més proper als ciutadans i les ciutadanes, i això no és just”.

Ribas també ha reclamat a CiU Rubí que, “igual que nosaltres els fem suport en la reclamació del deute que l’Estat manté amb Catalunya, ells siguin coherents i reclamin als seus companys al govern català que també paguin allò que deuen”.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada