dimecres, 18 de gener del 2012

ICV-EUiA lamenta que la Generalitat hagi oblidat Rubí en els pressupostos del 2012

El Govern autonòmic només proposa una partida d’inversió, per a la construcció de l’escola El Bosc

Els pressupostos de la Generalitat de Catalunya per aquest 2012 deixen Rubí “pràcticament a zero” pel que fa a inversions. El grup municipal d’Iniciativa per Catalunya Verds- Esquerra Uni-da i Alternativa lamenta “que la Generalitat hagi oblidat la ciutat”, en paraules de Marta Ri-bas, portaveu del grup municipal a Rubí.


La proposta que el Govern autonòmic porta a aprovació només contempla una partida impor-tant al municipi: “S’invertiran 600.000 euros en l’escola El Bosc, inversió de la qual ens n’alegrem molt”. Però la Generalitat ha deixat de banda altres necessitats urgents de Rubí, que ja estaven compromeses, com ara “l’escola Pau Casals, que necessita una reforma important o un nou edifici, i que sembla que haurà d’esperar un curs més, amb els pro-blemes que això comporta a tota la comunitat educativa”. En la proposta de pressupostos hi manquen també altres compromisos, com ara “la inversió en el col•lector de Can Xercavins o l’hospital comarcal, que tampoc arribarà aquest any”.
ICV-EUiA de Rubí ha traslladat aquestes necessitats al grup parlamentari, que de fet avui dime-cres ha presentat una esmena a la totalitat dels pressupostos: “No podem permetre que el Govern continuï amb la seva política de retallades, que ens situa molt per sota de la mit-jana europea en despesa pública en educació i sanitat”, apunta Ribas. En concret, a Cata-lunya el 2012 s’invertirà en aquests dos conceptes un 6,5% del PIB, mentre la mitjana europea és del 13%. “I en paral•lel, augmenta el cost de serveis com el transport o la sanitat per al conjunt de la ciutadania, afectant els sectors que més pateixen la crisi”.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada