dilluns, 19 de desembre del 2011

ICV-EUiA proposa començar a treballar en el reglament per gravar un 50% l’IBI d’habtatges buits

Aquesta mesura ja està contemplada a les ordenances municipals, però no es pot aplicar per la manca del reglament. Els ecosocialistes reclamen que estigui fet el febrer del 2012



El grup municipal d’ICV-EUiA portarà al ple de desembre una moció per tal que l’Ajuntament comenci a treballar en l’aplicació del recàrrec del 50% en l’IBI dels habitatges desocupats. El text demana que es creï una comissió, que tindrà la tasca de redactar un reglament: “Les or-denances fiscals de Rubí contemplen el recàrrec en l’IBI dels pisos buits”, explica Marta Ribas, portaveu del grup municipal, “però sense un reglament que especifiqui com s’ha de fer, no es pot aplicar”.

Entre d’altres qüestions, el reglament ha de determinar què s’entén per habitatge desocupat de forma permanent, i com es valora aquesta tipificació. Aquesta informació permetria, a més, sa-ber quants habitatges buits hi ha a la ciutat.

La moció dels ecosocialistes marca el Ple de febrer del 2012 com a data per a l’aprovació del reglament: “No podem postposar més l’aplicació del recàrrec en l’IBI”, apunta Ribas, “per-què és una contradicció que hi hagi pisos buits i alhora gent sense accés a l’habitatge”. D’altra banda, aplicar el recàrrec, suposaria augmentar la recaptació per l’IBI, un increment que es podria reinvertir en bonificacions o polítiques actives per afavorir l’accés a l’habitatge dels joves.

ICV-EUiA porta al Ple aquesta qüestió, després d’haver-hi insistit durant tot el mandat passat els debats d’ordenances fiscals.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada