dimarts, 13 de desembre del 2011

ICV-EUiA presenta al•legacions a les ordenances fiscals que “garanteixin els serveis socials i no ofeguin les famílies”

La coalició ha presentat un total de 12 al·legacions a les ordenances fiscals per l’any vinent, de cara a la seva aprovació definitiva que tindrà lloc al Ple del proper 22 de desembre

Marta Ribas. Imatge cedida per Ràdio Rubí.


El grup municipal d’Iniciativa per Catalunya Verds – Esquerra Unida i Alternativa ha presentat 12 al•legacions a les ordenances fiscals amb l’objectiu de “mantenir els serveis socials que ofereix l’Ajuntament i alhora no ofegar les famílies”, en paraules de Marta Ribas, portaveu del grup municipal.

En aquest sentit, la coalició ha treballat les ordenances junt amb la informació disponible sobre els pressupostos municipals: “Hem fet una proposta de retallada de despesa dels capítols 2, 4 i 6 del pressupost”, explica Ribas, “i a la vegada, un augment en les bonificacions i subvencions destinades a les famílies que es troben en una situació econòmica dolenta a causa de la crisi”. El resultat són unes ordenances “que permeten mantenir els serveis bàsics, sense suposar un excés de càrrega a les famílies”, en paraules de Marta Ribas.

La proposta dels ecosocialistes passa per “reduir l’augment previst del 12% en l’IBI en la mesura que es rebaixi la despesa”. En el mateix impost, ICV-EUIA aposta per mantenir i am-pliar les bonificacions als aturats de llarga durada, i en paral•lel aplicar la pujada del 50% en l’import per als pisos buits. També s’han presentat al•legacions per tal de destinar ajudes sobre les taxes de l’aigua i les escombraries.

Les al•legacions presentades proposen també que es bonifiqui l’impost de plusvàlua per aque-lles famílies que siguin desnonades per causes sobrevingudes.

“Aquestes bonificacions es podran aplicar fent retallades en les despeses”, explica Marta Ribas, “nosaltres ja tenim una proposta de reducció de despeses en partides que no afectarien els serveis bàsics que s’ofereixen a la ciutadania”.

La proposta definitiva d’ordenances passarà per a la seva aprovació al Ple municipal el proper 22 de desembre, quan també s’aprovaran de forma inicial els pressupostos per l’any vinent.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada