dilluns, 21 de novembre del 2011

A Rubí, resultats històrics d’ICV-EUiA en unes eleccions generals

La coalició ha doblat els resultats del 2008, i se sitúa en les xifres de l’any 1996


Imatge cedida per Ràdio Rubí.

La coalició d’Iniciativa per Catalunya Verds-Esquerra Unida i Alternativa va obtenir ahir a Rubí, en les eleccions generals, “un dels millors resultats de la història de la democràcia”, en paraules de Marta Ribas, presidenta de la secció local d’ICV.


ICV-EUiA ha tancat la nit electoral amb 3.529 vots, un 10,62% del total de vots vàlids. Aquestes xifres suposen el doble de les obtingudes a les eleccions generals del 2008. Aquests bons resultats locals es corresponen amb els obtinguts per la coalició a tot Catalunya, on s’ha passat d’un a tres diputats. Els tres representants d’ICV-EUiA sumaran a Madrid amb Izquierda Unida, on en total es passa de 2 a 11 representants.

Segons Marta Ribas, els resultats indiquen que “hi ha certs votants d’ICV-EUiA que a les generals probablement votaven el PSC, i que aquesta vegada ens han vist com el referent de l’esquerra també al Congrés”. Això sí, des de la coalició es lamenta l’alta abstenció registrada a la ciutat, que ha estat de més del 35%, per sobre de la mitjana de Catalunya i de l’estat.

El PSC es manté com a primera força a Rubí
Pel que fa a la resta de resultats, a Rubí el PSC s’ha mantingut com a força més votada, tot i que ha registrat una davallada de 10 punts. Els socialistes han obtingut 10.923 vots, 8.000 menys que a les últimes generals.

El Partit Popular s’ha mantingut com a segona força al municipi, amb un creixement per sota del registrat a la resta de l’estat: 1.500 vots més que el 2008, el que suposa un 23% dels vots.

La “gran sorpresa” de la nit electoral ha estat CiU, que ha pujat en 7 punts el seu percentatge respecte les últimes generals, passant de 4.000 a 6.000 vots.

ERC també ha baixat en vot i percentatge respecte el 2008, passant de 2.300 a 1.500 vots.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada