dimecres, 15 de febrer del 2012

ICV-EUiA demana “més concreció” i compromisos al govern per poder aprovar el pressupost municipal del 2012

La coalició valora positivament les propostes d’austeritat de l’equip de vern i proposa més inversió en cohesió social i reactivació econòmica




Iván Hernáez i Marta Ribas.
Imatge cedida per Ràdio Rubí.
 El grup municipal d’Iniciativa per Catalunya Verds valora de forma positiva les negociacions per arribar a un acord sobre el pressupost 2012 amb el govern municipal, tot i que “encara hi ha punts de desacord i dades que no veiem gaire clares”.

Els ecosocialistes han mantingut ja dues reunions amb els membres de l’equip de govern per tractar aquesta qüestió. “Nosaltres entenem que cal reduir la despesa, però sent molt curosos per no perdre cap lloc de treball i sobretot, per no perdre cap dels servis bàsics que s’ofereixen a la ciutadania”, explica Marta Ribas, portaveu del grup municipal. Aquesta és una de les demandes principals, l’altra, té a veure amb els ingressos de més que provindran del 10% d’augment de l’IBI, aplicat per decret del Govern Central. “Volem que aquests diners es destinin a ajudes socials i bonificacions, a la reactivació econòmica i formació per a persones a l’atur”, explica Ribas.

La portaveu assegura que “el govern municipal va en la mateixa línia, però necessitem garanties i més concreció respecte a les quantitats econòmiques que s’hi destinaran”. Per exemple, ICV-EUiA ha demanat que amb aquests dners es bonifiquin tant l’IBI com la plusvàlua a les famílies afectades per desnonaments provocats per la crisi. “Si veiem que hi ha intenció de respondre a aquests criteris, estem disposats a donar suport al pressupost”, apunta Ribas.

En paral•lel, els ecosocialistes han recordat a l’equip de govern el compromís de treballar per poder aplicar la tarifació social en taxes i preus públics a partir de l’any vinent.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada