dilluns, 20 de febrer del 2012

ICV-EUiA proposa una moció reivindicativa amb motiu de la celebració del Dia de la Dona

La coalició també presentarà una moció per reclamar la inversió en energies renovables i un impost per a l’energia nuclear

El grup municipal d’Iniciativa per Catalunya Verds – Esquerra Unida i Alternativa portarà al Ple del mes de febrer com a moció el manifest que Dones amb Iniciativa ha publicat amb motiu del Dia de la Dona, que es commemora el 8 de març. “En un moment com l’actual, la lluita de les dones ha de ser la lluita pel manteniment dels drets que ens volen robar”, ha explicat Marta Ribas, portaveu del grup al municipi.

Així, la moció reclama la recuperació dels últims avenços legals pel que fa als drets de les dones, especialment la llei de la interrupció voluntària de l’embaràs –que permetia a les dones a partir de 16 anys decidir lliurement si volien interrompre l’embaràs- i el Programa de seguretat contra la violència masclista del Departament d’Interior de la Generalitat. “Els governs de dretes que tenen el poder a Catalunya i Espanya estan revivint velles polítiques, que ens porten 20 anys enrere”, apunta Ribas.

Des del feminisme d’esquerres, també es reclama que no es retallin les prestacions de la Renda Mínima d’Inserció i la Llei de la Dependència, “dues lleis que garantien el dret d’homes i dones a una vida digna, fins i tot en situacions de risc per manca d’accés al treball, malaltia o invalidesa”.

A més d’aquesta moció, ICV-EUiA portarà també una proposta per reclamar als governs de la Generalitat i de l’estat “una aposta ferma per les energies renovables”. Així, la coalició demana que es recuperin els incentius per a la instal•lació de sistemes de producció d’energies renovables, i que les fomenti al territori. La moció també demana que s’aprovi un impost sobre la producció d’energia nuclear i també a l’emmagatzematge dels residus que genera. “El desenvolupament de les energies renovable suposarà la creació de nous llocs de treball, i a més, els impostos de les nuclears, es podran invertir en la instal•lació de sistemes d’energia neta”, explica Marta Ribas.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada