dimarts, 21 de febrer del 2012

ICV-EUiA reclamarà al Ple municipal més dotació econòmica per a la Renda Mínima d’Inserció

Els ecosocialistes també han presentat una moció en contra de la reforma laboral, signada pels sindicats CCOO i UGT

El grup municipal d’Iniciativa per Catalunya Verds – Esquerra Unida i Alternativa portarà al Ple de febrer una moció per reclamar a la Generalitat de Catalunya que augmenti la partida pressupostària per a la Renda Mínima d’Inserció (RMI).


Segons Marta Ribas, portaveu del grup municipal, “pel 2012 s’han previst 100 milions d’euros, mentre que l’any passat se’n van preveure 130; una previsió que es va quedar curta”. Així, en un moment en el què es preveu que el nombre de famílies que necessitin la RMI augmenti, “rebaixar la dotació pressupostària és traslladar un problema greu a la ciutadania i de retruc als ajuntaments catalans, que hauran de respondre a les situacions d’emergència sense que sigui la seva responsabilitat”.

A banda de l’augment en el pressupost, el grup d’ICV-EUiA també demanarà a la Generalitat que “permeti cobrar aquest ajut a totes aquelles persones que es van quedar fora dels requisits després del canvi en el reglament, aprovat l’estiu de l’any passat”. El Govern de la Generalitat va modificar les condicions per al cobrament de la RMI, justa abans de l’estiu i sense cap tipus de consens ni amb les forces polítiques ni amb els agents socials.

No a la reforma laboral
D’altra banda, el grup municipal d’ICV-EUiA també portarà al Ple, i a petició dels sindicats CCOO i UGT, una moció de rebuig a la Reforma Laboral. Els sindicats majoritaris demanen al text que el Govern obri un procés de negociació per tal de revisar la nova normativa laboral, que es considera “la més agressiva de la història democràtica d’Espanya”. El text també demana un reforçament dels serveis públics “com a garants de drets i cohesió social” davant l’elevat índex d’atur.

Els sindicats CCOO i UGT van presentar la moció als plens municipals de diversos municipis catalans dijous passat.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada