dijous, 8 de març del 2012

ICV-EUiA dóna suport a la Iniciativa Legislativa Popular a favor de la dació en pagament en les liquidacions hipotecàries

La coalició també proposa ampliar l’Oficina de mediació per als afectats per les hipoteques a través d’un conveni amb el Col·legi d’Advocats



La coalició d’Iniciativa per Catalunya Verds – Esquerra Unida i Alternativa ha anunciat el seu suport a la Iniciativa Legislativa Popular (ILP) que s’esta promovent des de la societat civil per instaurar la dació en pagament com a mecanisme de liquidació hipotecària.

“La ILP es presentarà la setmana vinent”, explica Marta Ribas, presidenta d’ICV Rubí, “moment en el que es començaran a recollir signatures. Des de la coalició d’ICV-EUiA donarem tot el suport que sigui necessari”. A més a més, Ribas ja ha demanat al govern municipal que també des del municipi es doni resposta a les possibles necessitats dels promotors de la ILP: “Rubí es va declarar en Ple municipal ciutat activa i compromesa en la prevenció de desnonaments per dificultats econòmiques, i creiem que donar suport a la ILP és conseqüent amb aquesta decisió”.

Un cop presentada la ILP, hi haurà un termini de nou mesos per la recollida de signatures.

Serveis especialitzats a l’Oficina de Mediació
Des de la coalició d’ICV-EUiA, s’ha mostrat la “satisfacció” per la posada en marxa, dilluns, de l’Oficina d’Intermediació d’afectats per les hipoteques, “un dels compromisos que vam portar i aprovar al Ple d’octubre a petició de la Plataforma d’Afectats per les Hipoteques de Rubí”. Tot i així, ICV-EUiA ja ha avançat que, en el marc de les negociacions del pressupost, “demanarem una partida econòmica específica per a ampliar l’Oficina creada a Rubí a través d’un conveni amb el Col•legi d’Advocats”.

Segons Marta Ribas, “l’experiència d’altres municipis demostra que ens faran falta especialistes especialitzats en Dret Hipotecari” i ara mateix a l’Ajuntament no hi ha cap professional amb aquest perfil. “Tal i com està creada, l’Oficina permet una coordinació excel•lent entre Serveis Socials la política d’Habitatge de l’Ajuntament, però fa falta el suport legal adequat”.

Iván Hernáez, regidor d’EUiA, ha explicat que “segons la Plataforma d’Afectats per les Hipoteques, a l’última reunió hi van assistir 60 persones”. Segons Hernáez “és una xifra molt elevada, que va creixent, i que ha de fer que el Govern municipal doni una resposta ràpida i adequada”.

Una de les propostes de la coalició és la dotació de recursos i mecanismes per poder ferir allotjament d’urgència a les famílies que es vegin afectades per un desnonament.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada