dimarts, 20 de març del 2012

ICV-EUiA demanarà al Ple que es doni suport a les persones afectades per les participacions preferents

La moció que presentaran els ecosocialistes demana que l’Ajuntament ofereixi assessorament concret sobre el tema i planteja la possibilitat de tirar endavant una demanda col·lectiva

El grup municipal d’Iniciativa per Catalunya Verds – Esquerra Unida i Alternativa portarà al Ple d’aquest mes de març el debat sobre les participacions preferents. Ho farà amb una moció a la qual es demana a l’Ajuntament que doni suport a la ciutadania afectada per aquests productes financers.

“Ja ens han començat a arribar alguns casos de persones de Rubí afectades”, explica Marta Ribas, portaveu del grup municipal, “i creiem que és important reaccionar i deixar clar des de les administracions que denunciem les males praxis de les entitats bancàries”. Segons normativa europea, els bancs estan obligats a no vendre un producte en cas que el client no hagi entès exactament els riscos d’allò que està signant: “Aquí els bancs han omès informació, i en alguns casos l’han falsejada no explicant als clients la possibilitat de perdre els diners invertits”, explica Ribas.

Davant “la impunitat” amb la que les entitats financeres han actuat, la moció d’ICV-EUiA demana que l’Ajuntament s’impliqui, posant a disposició de la ciutadania un servei d’assessorament per a les persones afectades per les participacions preferents. “Pensem a més que el consistori hauria de fer un cens de les persones afectades al municipi, i valorar la possibilitat d’acompanyar-los en una demanda col•lectiva”, afegeix la portaveu.

La moció també demana a l’estat espanyol que garanteixi “la transparència i la qualitat en la comercialització dels productes financers”, i que actuï per tal que es retorni a les persones afectades el capital invertit.

ICV-EUiA ja ha portat aquesta qüestió al Parlament de Catalunya i al Congrés (amb una proposició no de llei). L’eurodiputat Raül Romeva també va portar-ho com a pegunta al Parlament europeu, ja que la normativa marc que fixa la necessitat de transparència cap al client que contracta productes financers es una Directiva europea.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada