dilluns, 29 d’octubre del 2012

El bloc d’esquerres del Ple municipal aprova unes ordenances fiscals congelades per al 2013


També s’aprova la moció d’ICV-EUiA que permetrà aprofitar per als bancs d’aliments els productes que botigues i supermercats rebutgen tot i estar en bon estat



L’aprovació inicial de les Ordenances Fiscals per l’any 2013 va sumar el suport dels grups municipals d’esquerra (PSC, ERC, ICV-EUiA i ACR). La proposta, negociada pel govern local i ICV-EUiA, planteja la congelació de la majoria de taxes i impostos. “Entenem que, un cop garantit el manteniment dels serveis municipals i la plantilla de treballadors i treballadores, no podem demanar més esforços a la ciutadania”, explicava Marta Ribas, portaveu del grup municipal d’ICV-EUiA. A més a més, ja existeix el projecte de tarifació social que, el curs 2013/2014 s’aplicarà al preu de les Escoles Bressol.

D’altra banda, les Ordenances Fiscals per l’any vinent mantenen les bonificacions aplicades enguany, que es van posar en marxa pensant en les persones més afectades per al crisi econòmica. Altres novetats són la nova taxa aplicable als caixers automàtics per ocupació de la via pública o la retirada de la taxa de l’aigua, que en principi es quedarà igual “per no haver de repercutir en els rebuts l’augment de les tarifes d’Aigües Ter Llobregat imposada per la Generalitat”.

Pel que fa a les mocions, el Ple va aprovar per unanimitat la proposta d’ICV-EUiA per tal d’aprofitar els productes que els supermercats rebutgen “tot i ser aptes per al consum”. El text planteja que el govern local treballi conjuntament amb els bancs d’aliments locals per establir un sistema de recollida i distribució d’aquests aliments. “Com a contrapartida”, apunta Ribas, “s’estudiarà que els establiments adherits a la campanya es beneficiaran d’avantatges en la taxa d’escombraries, ja que així reduiran el volum de residus”.

A la sessió plenària també es va decidir que els regidors i regidores municipals renunciaran a un un 14% de les seves retribucions públiques, que es destinaran a polítiques socials, en solidaritat amb els treballadors i treballadores públics que perdran la paga extraordinària de desembre per ordre del govern central.

Va ser el Ple...
...de la reincorporació de Sergi García. El regidor va prometre l’acta de regidor pel grup municipal de CiU. García es va estrenar com a regidor l’any 2007, però amb el grup municipal d’ACR.

L’ha dita grossa...
Tot el discurs de la portaveu del grup municipal del PP, Mònica Querol, defensant que un regidor del seu grup (Jonatan Cobo) frivolitzés amb el nazisme i els camps d’extermini comparant-los amb les propostes d’autodeterminació catalanes.
Com que el PP ha rebutjat la dimissió del regidor, els membres del grup municipal d’ICV-EUiA deixaran la sala de plens cada cop que aquest regidor intervingui.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada