dilluns, 15 d’octubre del 2012

ICV-EUiA proposa una campanya de recollida dels aliments a punt de caducar en els supermercats


La coalició portarà al Ple d’octubre aquesta moció, i una altra per tal que els càrrecs electes i de lliure designació renunciïn a la paga de desembre, en solidaritat amb les retallades els treballadors i treballadores públiques




Iniciativa per Catalunya Verds – Esquerra Unida i Alternativa portarà al Ple municipal del mes d’octubre una moció per poder recuperar els aliments a punt de caducar dels supermercats.

“La idea és que els aliments en bon estat, però que ja no doni temps de vendre, puguin ser aprofitats per famílies amb necessitats concretes i no es llencin a les escombraries”, explica Marta Ribas, portaveu del grup municipal. La proposta de la moció passa per establir un conveni entre els establiments d’alimentació, l’ajuntament i les entitats que disposen de bancs d’aliments. La moció també proposa que els establiments que s’adhereixin a la campanya es beneficiïn d’una bonificació en l taxa d’escombraries, ja que estaran reduint el volum de residus que generen.

D’altra banda, ICV-EUiA portarà també al Ple una moció per tal que els regidors i regidores de l’ajuntament, així com els càrrecs de lliure designació (càrrecs de confiança), renunciïn a la paga extra de desembre. “Es tracta de solidaritzar-nos amb els treballadors i treballadores públiques, que perdran aquesta paga tal com determina el Reial Decret Llei 20/2012”, explica la portaveu del grup. A més, també es proposa que els diners que es deixin de pagar en concepte de paga extra als càrrecs electes i de lliure designació, es destinin a finalitats socials.

La moció, a més, palesa el desacord amb aquesta i altres modificacions de les condicions laborals dels treballadors i treballadores públiques, imposades pel Govern central del Partit Popular, i que suposen “un atac als drets laborals i una ingerència a l’autonomia dels ens locals”.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada