dimecres, 3 d’octubre del 2012

ICV-EUiA aposta pel tancament de Can Carreras en cas que la Generalitat aprovi l’obertura de l’abocador de Can Balasch


La coalició espera que les irregularitats detectades a l’abocador que gestiona TMA “tinguin conseqüències”, tant a les instal·lacions actuals com en el procés d’obertura de Can Balasch



La coalició d’ICV-EUiA ha donat suport a les denúncies d’ACR i del govern municipal pel que fa a les irregularitats detectades a l’abocador de Can Carreras. “Esperem que hi hagi conseqüències”, explica Marta Ribas, portaveu del grup municipal, “per començar, que es faci un tancament cautelar de l’abocador i s’investigui l’abast de les irregularitats i si s’han donat en altres ocasions”.

Les denúncies es donen després que ACR visités Can Carreras amb un responsable de l’Agència Catalana de Residus, i es detectés l’abocament irregular de residus sanitaris, entre d’altres possibles irregularitats de funcionament.

L’empresa que gestiona Can Carreras, TMA-Grupo Sánchez, ha sol·licitat a la Generalitat una llicència ambiental per instal·lar un altre abocador a Can Balasch. “Gràcies a les Lleis Òmnibus de la Generalitat de Catalunya, els ajuntaments no podem decidir sobre aquestes qüestions”, explica Ribas. “Esperem que el llarg historial de problemes en la gestió de Can Carreras es tingui en compte”, apunta l’ecosocialista.

En tot cas, des d’ICV-EUiA s’aposta per un model d’abocadors nets: “Entenem que el municipi ha de ser responsable dels seus residus, però no volem un altre desastre com el de Can Carreras”. Per a la coalició, en cas que es doni llicència per Can Balasch, hauria de ser amb diverses condicions: “D’una banda, el tancament immediat de Can Carreras, i a més un tipus de llicència que eviti que es converteixi en un Can Carreras 2”.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada