dimarts, 2 d’octubre del 2012

ICV-EUiA defensa els drets de la ciutadania en un Ple marcat pel debat sobre la independència


La coalició va denunciar els canvis que el Govern central ha fet en el Plan Prepara, i la decisió de la Generalitat de pujar el preu de l’aigua en alta, el que suposarà un augment d’entre el 20 i el 30% a les llars

La moció sobre l’adhesió de Rubí a l’Associació de Municipis per la Independència, presentada pels grups municipals d’ERC, CiU i ACR, no va prosperar al Ple de setembre. Tant el PSC com el PP van votar-hi en contra.
Al sí de la coalició d’ICV-EUiA, es va decidir donar llibertat a les formacions. Iniciativa per Catalunya Verds va optar per l’abstenció: “A la nostra organització hi ha diverses sensibilitats respecte la qüestió nacional”, va explicar la portaveu Marta Ribas, “apostem per un gran acord pel dret a decidir, que ens permeti anar junts cap a l’autodeterminació, i decidir des de la ciutadania quina és la millor opció: independència o estat federal”.
De la seva banda, Esquerra Unida i Alternativa va votar a favor de la proposta, tot i admetre, en paraules del regidor Iván Hernáez, que la formació se sentiria més còmode “amb el terme autodeterminació que amb el terme independència”.
Tot i que la portaveu del grup d’ERC va demanar el vot secret de la moció –havia preparat l’urna-, finalment la decisió es va prendre a mà alçada.
A banda de la qüestió nacional, al Ple també es van discutir altres mocions, que afecten directament el benestar de la ciutadania. ICV-EUiA es va sumar a presentar amb el PSC una moció de denúncia per la pujada del 70% en l’aigua en alta. “És una mesura que es pren per afavorir la privatització de l’empresa Aigües Ter Llobregat (ATLL), i que suposarà una pujada de més del 20% en la factura dels usuaris”. ICV-EUiA també va denunciar que en aquest procés, la Generalitat de Catalunya perdrà la capacitat de controlar les tarifes de l’aigua, deixant-les per tant a criteri de l’empresa privada que finalment compri ATLL.
ICV-EUiA també va donar suport a la moció presentada pel PSC en contra dels canvis que el Govern central ha fet al Plan Prepara, i que dificulten l’accés a un ajut econòmic a les persones sense feina.


Va ser el Ple...
...de l’adéu d’Andreu Hernández, regidor de CiU. El rubinenc deixa l’acta de regidor, que ocuparà el militant d’Unió Democràtica Sergi García. Hernández va ser reconegut pels regidors i regidores, en un torn d’intervencions que va definir “com el tribunal del programa Tú sí que vales”.

L’ha dita grossa...
“Estem extremadament orgullosos del president que tenim”, la portaveu del grup de CiU, Núria Climent. Sense comentaris.

“Si cregués en la independència, sóc de les que tiraria pel dret”, Mònica Querol (PP), la dreta i el seu concepte de democràcia.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada