dimarts, 5 d’octubre del 2010

ICV-EUiA porta a l’oficina antifrau algunes operacions urbanístiques de Lluís Calvet, comissionat d’Urbanisme i Habitatge

La coalició ha detectat “pràctiques poc ètiques” en l’adjudicació d’alguns projectes

El grup municipal d’ICV-EUiA presentarà denuncia davant l’Oficina Antifrau demanant que s’investiguin certes actuacions de Lluís Calvet, comissionat d’Urbanisme i Habitatge de Rubí i conseller delegat de Proursa.

A banda d’aquest càrrec públic, Calvet ha mantingut sempre l’activitat privada en l’àmbit de l’arquitectura, principalment al despatx Calvet i Frontado. A l’entorn d’aquesta empresa es donen les següents relacions:



Francisco Fernández Eduardo –soci de la sòcia de Calvet- ha rebut de l’Ajuntament de Rubí diversos encàrrecs per valor de prop de mig milió d’euros. En concret, se li han adjudicat el projecte de construcció del poliesportiu de La Llana i urbanització exterior, així com la modificació del projecte d’urbanització de la plaça de la Sardana. Algunes d’aquestes adjudicacions, venien avalades directament per Lluis Calvet, a través de la Comissió d’experts del Comissionat d’Urbanisme i Habitatge.

D’altra banda, l’any 2008 Calvet va negociar amb l’IMPSOL la venda d’uns terrenys de Rubí que eren propietat de Proursa. Després d’aquesta operació, el despatx Calvet y Frontado va rebre de l’IMPSOL l’adjudicació de construcció d’habitatges de protecció oficial a Montgat, a la promoció de Turó del Sastre (18C)

Pel que fa a l’arquitecte Xavier Vancells –soci del soci de la sòcia de Lluís Calvet-, l’IMPSOL li va encarregar el projecte de construcció d’un bloc de pisos de protecció oficial a Rubí, concretament al carrer Lepanto, sector A4. Són els terrenys que anteriorment Proursa havia venut a l’IMPSOL.

Totes aquestes dades, junt als documents que les avalen, es presentaran a l’Oficina Antifrau per tal que s’iniciï, si cal, una investigació per determinar si hi ha indicis de delicte.

En tot cas, des d’ICV-EUiA de Rubí, apunten que “com a mínim, hi ha un comportament poc ètic per part del senyor Lluís Calvet, que ha beneficiat a persones properes personal i professionalment”, en paraules de Marta Ribas, portaveu del grup municipal. “Nosaltres no tenim dades ni coneixements suficients per determinar si hi ha un possible delicte, però en tot cas qüestionem l’ètica amb la qual caldria actuar des d’un càrrec públic, i ho fem de la persona que ha liderat el procés de redacció del nou POUM de Rubí”, apunta Ribas.

Donat que el senyor Calvet és càrrec de confiança directa de l’alcaldessa, el grup municipal reclama explicacions públiques a la senyora Carme Garcia, per tal que aclareixi si estava o no al corrent d’aquests fets.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada