Els partits estatals, PSC i PP, van ser els únics en votar en contra de la proposta que ICV-EUiA va portar al Ple del mes de setembre. La moció dels ecosocialistes proposava fer les peticions corresponents per a la modificació de les operacions policials d’estrangeria. “Aquestes operacions, responsabilitat de la Policia Nacional i a les quals hi participen també Mossos d’Esquadra i Policia Local, generen alarma social i fomenten la discriminació cap a la població migrada”, explicava Marta Ribas, portaveu del grup municipal d’ICV-EUiA. Tot i la claredat de l’exposició, el PP va voler portar la discussió al terreny del racisme.
Sí que va prosperar l’altra moció d’ICV-EUiA, que demana suport tècnic i econòmic a la II Marxa contra l’Atur. En aquesta moció, van ser el PP i CiU els partits que van votar-hi en contra, al no estar d’acord en què siguin els grups municipals qui financïin les despeses d’avituallament dels integrants de la Marxa.
Pel que fa a les propostes del govern municipal, PSC i ERC van portar mesures que pràcticament blinden la gestió econòmica del consistori del que queda d’any i, probablement, dels anys vinents. D’una banda, es va portar un crèdit de més de 4 milions d’euros, que han de servir per finançar inversions ja encetades i altres de noves. El govern ha demanat aquest crèdit en previsió que l’any vinent les corporacions locals ja no podran endeutar-se. Aquesta mesura només va tenir el suport dels partits del govern; ICV-EUiA es va abstenir al considerar que la mesura “hipoteca la situació econòmica de cara al proper mandat i blinda les possibilitats de negociació en el marc del Ple extraordinari anticrisi”.
Conseqüències similars són les que tindrà un altre decret que va passar pel Ple, que estableix que totes les despeses del consistori hauran de ser aprovades prèviament per alcaldia. Els partits de l’oposició van aprofitar els temes econòmics per denunciar, un cop més, la manca d’informació de la situació econòmica de l’Ajuntament per part del govern.
Al marge de les mocions, el Ple de setembre va ser un ple de comiats. Al principi de la sessió, es va acomiadar de forma pública la que durant 35 anys ha estat directora de la biblioteca del municipi, Victòria Mateo. Els portaveus de tots els grups municipals van agrair i lloar la feina feta per Mateo. I el Ple es va tancar amb el comiat del regidor Jordi Peiró, representant del PSC en els dos últims mandants, que havia arribat a ser portaveu de govern i 1er Tinent d’Alcalde i que, durant els últims mesos, era responsable només de Gestió de Residus. Paraules de reconeixement per part dels regidors de tots els grups municipals, que van contrastar amb la fredor del comiat de Carme García, l’alcaldessa de Rubí i companya de partit de Peiró.
Va ser el Ple...
... dels virus, que afectaven la meitat dels portaveus municipals. Mònica Querol, del PP, es va confessar culpable: “No tornaré a anar refredada a una Junta de Portaveus”.
Frases per la posteritat:
“Yo juego con mis hijos, con la ciudad de Rubí no juego”, regidor Josep Antoni Castro
“Si no és un tramvia, serà un funicular”, Arés Tubau, portaveu d’ERC, fent ironia sobre possibles mitjans de transport que substitueixin el pas de l’autobús per l’illa de vianants.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada