dimarts, 4 d’octubre del 2011

CiU es queda sola defensant les retallades de l’Estat del Benestar

Les dues mocions presentades per ICV-EUiA en defensa de l’educació pública i les ajudes socials van centrar el debat polític al Ple de setembre


Les retallades que pateix l’educació pública i els canvis unilaterals en la concessió de la Renda Mínima d’Inserció (RMI) van ser els temes que més debat van generar al Ple del passat 29 de setembre a Rubí. Les dues mocions del grup municipal d’ICV-EUiA van ser secundades per la majoria de grups excepte CiU, que defensava al Ple municipal les polítiques de la Generalitat.

La primera moció presentada per ICV-EUiA defensava la Renda Mínima d’Inserció, i demanava que els canvis fets per la Generalitat aquest estiu, es tiressin enrere: “Es calcula que unes 250 famílies de Rubí es quedaran sense aquesta prestació”, explicava al Ple Marta Ribas, portaveu del grup, “i el pitjor és que s’el•limina un dret, ja que el pagament de les ajudes concedides estarà condicionat, a partir d’ara, a que hi hagi diners”. El PP es va abstenir en la votació, i només CiU va votar en contra de la proposta, al•legant que l’objectiu de la reforma de la RMI és “acabar amb el frau”. Un frau que, segons van confirmar des del govern municipal, “a Rubí s’ha detectat en 0 casos”.

Un debat similar es va donar a la segona moció d’ICV-EUiA, presentada conjuntament amb ERC, a la qual es denunciaven les retallades en Educació i, especialment, “a les escoles bressol i l’escola de música municipal”. La Generalitat “ha trencat unilateralment el conveni que tenia amb el consistori, i deixarà de pagar més de 100.00 euros, una part corresponent al curs passat”, explicava Ribas. CiU es va quedar sol votant en contra de la proposta, tot i admetre que aplicar la retallada en subvencions de forma retroactiva podia qüestionar-se. El grup municipal de CiU es va mostrar més disposat a defensar les polítiques de la Generalitat que a la ciutadania de Rubí.

ICV-EUiA es va sumar també a dues mocions en defensa i suport de l’escola en català i el Correllengua, mocions que es van aprovar amb els únics vots en contra del PP.

Va ser el Ple...
... de les retirades. Els grups d’ERC, PP, ACR i CiU van retirar a l’últim moment les mocions que tenien previst defensar.
L’ha dita grossa...
La portaveu del PP,Mònica Querol, va titllar la Generalitat de “Govern insubmís” per no acatar la sentència sobre la immersió lingüística a les escoles.

La portaveu d’ERC, Arés Tubau, després d’una intervenció de CiU: “El tripartit ho va fer fatal, però tant com per ser responsable de les set plagues bíbliques potser no, oi?”

La portaveu del PP, Mònica Querol, en el debat de la moció de suport al Correllengua: “Votarem en contra, qui vulgui saber perquè, que es miri la meva intervenció a l’acta del Ple d’anys anteriors”.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada