dimarts, 8 de novembre del 2011

ICV-EUiA proposa una nova fiscalitat per mantenir l’estat del benestar

La coalició ha sortit al carrer a explicar les seves propostes fiscals: més impostos per aquells que més tenen i més contaminen com a garantia per mantenir i millorar els drets de tots i totes


Després del dinar de divendres amb el candidat per Barcelona, Joan Coscubiela, la coalició d’ICV-EUiA a Rubí enfoca la campanya en explicar les seves propostes al carrer. Aquest dilluns ha sortit per explicar les propostes en matèria fiscal: “Per proposar amb credibilitat millores en l’estat del benestar hem de garantir els ingressos, com es pagaran, i per això cal una nova polí-tica fiscal més justa”, apuntava Marta Ribas, portaveu del grup municipal i candidata número quatre a la llista de Barcelona. És per això que les polítiques fiscals són “un dels eixos princi-pals del nostre programa”.

ICV-EUiA es marca tres grans canvis estructurals en l’actual sistema: millorar el finançament autonòmic, de manera que permeti mantenir la solidaritat però també tenir més recursos; esta-blir un nou sistema de finançament local; i una política fiscal progressiva, amb la què pagui més qui més té i més contamina. “Les administracions més properes a la ciutadania, com l’autonòmica o la local, són les que de fet executen les polítiques socials i les que tenen més eines per activar la creació d’ocupació i garantir l’estat del benestar, per tant, cal garantir-los els recursos per fer-ho, cosa que ara no tenen”, apunta Ribas.

Entre les propostes concretes per obtenir més recursos per després repartir-se millor, ICV-EUiA destaca la lluita contra el frau fiscal, l’augment de les retencions d’IRPF a les rendes a partir dels 100.000 euros (que sigui al menys del 50%), o l’equiparació de la pressió fiscal del capital amb la del treball: “Volem que els beneficis de l’especulació financera o immobiliària gravi igual que els guanys del treball”, proposa la rubinenca.

Els ecosocialistes també proposen nous impostos, com ara un nou tribut per a les grans fortu-nes, en concret per a aquelles persones que acumulin més d’un milió d’euros en béns mobles o immobles. També es proposen impostos que “desincentivin males pràctiques ecològiques, per exemple un impost a les centrals nuclears o als abocaments de residus”.

“Per poder garantir un bon estat del benestar, com el que funciona a altres països, hem d’equiparar la pressió fiscal, que a Espanya està deu punts per sota de la mitjana europea”, explica Ribas. La pressió fiscal a l’estat ha baixat fins el 31% del PIB, sis punts per sota que fa quatre anys.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada