dimarts, 15 de novembre del 2011

La coalició ecosocialista aposta per una nova economia “social i verda” per a crear llocs de treball


ICV-EUiA proposa que siguin les administracions les que tornin a fer circular el crèdit directament a Pimes, autònoms, cooperatives i famílies

Marta Ribas. Imatge cedida per Diari de Rubí.


“Mai s’ha sortit de cap crisi sense intervenció del sector públic i aquesta no serà diferent”, explicava Marta Ribas avui en la presentació de les propostes d’ICV-EUiA en matèria d’ocupació.

La creació de llocs de treball és “una prioritat” per als ecosocialistes: “A Espanya ja hi ha 5 milions d’aturats, el que demostra que les velles polítiques de PSOE, CiU i PP han fracassat”. La reforma laboral del PSOE o les retallades a les administracions on hi ha CiU o el PP “han augmentat l’atur” a més de perjudicar greument els drets de la ciutadania.

Davant aquesta situació, ICV-EUiA proposa “un canvi de polítiques” que aposti en primer lloc per la creació d’ocupació de qualitat. Així, Ribas apunta “la política de l’estat del benestar i l’economia verda” com a sectors a potenciar des de les administracions: “Salut, educació, atenció a la dependència i la infància; i també eficiència energètica, mobilitat sostenible o rehabilitació d’edificis”, entre d’altres. Es tracta de sectors “difícilment deslocalitzables” que a més “són una aposta de futur i ens faran més forts davant possibles futures crisis”, com ara la crisi energètica que provocarà la manca de petroli.

A banda d’aquesta aposta per sectors estratègics, els ecosocialistes aposten també per un sector públic que “reformi el sistema financer i sigui la garantia de crèdit per a les Pimes, els autònoms, i les famílies”. Segons Ribas “ha quedat demostrat que els bancs no obriran l’aixeta del crèdit, per molt que se’ls hi injectin diners”.

La tercera gran reforma per a la creació d’ocupació és una reforma en la fiscalitat, per tal “que pagui més qui més té, avançar en la justícia social i que les administracions disposin de recursos per reactivar l’economia”.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada