dilluns, 7 de novembre del 2011

Joan Coscubiela: “No necessitem un canvi de govern, necessitem un canvi de polítiques”

El cap de llista d’ICV-EUiA per Barcelona a les properes eleccions generals s’ha trobat a Rubí amb un centenar de representants sindicals de la comarca, als qui ha recordat que sense la veu d'una esquerra forta al Congrés dels Diputats "els treballadors són més febles i més susceptibles de perdre els seus drets"

En el que ha estat un dels primers actes de la campanya electoral per al 20N, el candidat ecosocialista ha compartit a Rubí un dinar amb prop d’un centenar de persones. Joan Coscubiela ha estat acompanyat del candidat número 3, Joan Josep Nuet; la candidata número 4, la rubinenca Marta Ribas; i Manel Pérez, de Terrassa, candidat número 28, a més dels portaveus municipals a Sant Cugat, Cerdanyola i Sabadell, l'alcalde de Viladecavalls i la fins ara diputada a Madrid Núria Buenaventura.

Marta Ribas apuntava al dinar la importància de fer una trobada sindical al Vallès Occidental, ja que “és una comarca motor en ocupació i economia, on es donen clarament les conseqüències de la crisi actual”. Ribas ha recordat que al Vallès Occidental s’ha patit amb força la deslocalització d’empreses i els processos d’acomiadaments. “Però també tenim bons exemples de política activa d’ocupació des de les administracions públiques, com el liderat els darrers anys pel Manel Pérez a Terrassa o al Consorci per l’Ocupació del Vallès Occidental”, ha explicat Ribas.

De la seva banda Coscubiela ha exposat que un dels reptes d’aquestes eleccions és “fer entendre que el que necessitem per millorar la situació econòmica no és un canvi de govern, sinó un canvi de polítiques”. Des d’ICV-EUiA s’aposta per l’economia productiva, en contra de l’especulativa, per generar nous llocs de treball. “Hem d’activar les dues palanques clau: suport del sector públic i una nova política fiscal”, explicava Coscubiela, per a qui s’ha de donar recolçament tant a les petites i mitjanes empreses com als autònoms.

“Demanem a la gent que no calli, que parli amb el seu vot perquè si la veu de l’esquerra és forta al Congrés tenim més possibilitats de fer front a la nova reforma laboral que CiU i PP ja preparen”.

Joan Josep Nuet, número tres de la candidatura per Esquerra Unida, apuntava algunes de les alternatives per a la creació de llocs de treball: “La solució no és flexibilitzar el mercat laboral, no hem de competir amb els països emergents, sinó amb treballadors qualificats, amb feina estable i inversions en tecnologia i innovació”. “El 20-N”, apuntava Nuet, “només hi ha dues opcions de vot: les polítiques econòmiques fracasades de CiU, PP i PSOE, o nosaltres, que proposem alternatives”



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada