dimecres, 18 d’abril del 2012

ICV-EUiA reclama al govern municipal que redueixi la despesa política per arribar a un acord sobre el pressupost del 2012

El grup municipal continua les negociacions amb l’equip de govern, amb l’objectiu d’augmentar la despesa social i evitar acomiadaments



El grup municipal d’Iniciativa per Catalunya Verds – Esquerra Unida i Alternativa mantè obertes les negociacions amb el Govern municipal per consensuar una modificació pressupostària dels comptes del 2012. L’objectiu de la coalició és “que el pressupost prioritzi les persones més afectades per la crisi i que no es redueixin ni serveis ni personal”, tal com ICV-EUiA va expressar al Ple municipal en els debats d’ordenances i pressupostos.


En concret, la coalició ha posat sobre la taula la creació d’un fons extraordinari d’ajudes i subvencions per a persones afectades per la crisi, al qual s’hi destini al menys la meitat dels ingresos provinents de la pujada del 10% de l’IBI imposada pel Govern central. Els diners s’haurien d’invertir en polítiques d’ocupació, subvencions d’impostos –com ara el de plusvàlua per a les persones que siguin desnonades-, i ajudes socials directes. “També hem demanat que es contractin advocats especialitzats per a l’Oficina de Mediació dels desnonaments”, explica Marta Ribas, portaveu del grup municipal.

Tot i els principis d’entesa entre ICV-EUiA i l’equip de govern, encara queden coses pendents: “No hi haurà acord si no es rebaixa la despesa política, incloent els càrrecs de confiança, i si no s’inicia el diàleg comitè d’empresa per consensuar com es farà la rebaixa prevista d’1,5 milions d’euros en el capítol I”. Les condicions de la coalició passen perquè no hi hagi cap acomiadament, i que qualsevol modificació de les condicions laborals es consensui amb el Comitè d’empresa.

A hores d’ara, el pressupost municipal ha quedat arovat definitivament, ja que cap grup municipal ha presentat al•legacions. Tot i axií, ICV-EUiA continua negociant un acord que es materialitzaria en forma de modificació pressupostària, i que segons Marta Ribas “indica que el govern vol aplicar polítiques més d’esquerres”.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada