dilluns, 16 d’abril del 2012

La IIa República se celebra a Rubí amb la inauguració de la placa commemorativa

Partits i entitats d’esquerres es van donar cita a la plaça de la República per recordar el govern democràtic derrocat per un cop d’estat l’any 1936



Cada any, el programa d’actes en commemoració de la IIa. República inclou l’ofrena floral, que té lloc a la plaça del mateix nom. Enguany, aquest acte ha estat especial, ja que després d’anys de peticions al govern municipal per part d’ICV-EUiA, s’hi ha inaugurat una placa commemorativa.

Desenes de persones es van aplegar dissabte 14 d’abril a la plaça de la República per participar de l’acte més institucional de la commemoració de la República. A l’habitual ofrena floral es va sumar la lectura del manifest unitari, consensuat en el si de la Comissió per la República de Rubí, de la qual en formen part les formacions d’ICV i EUiA, l’Associació per a la Recuperació de la Memòria Històrica i Democràtica de Rubí Neus Català, i altres partits i entitats.

La jornada va ser especial ja que també es va inaugurar una placa commemorativa. “L’any 2005 es va aprovar al Ple una moció per aconseguir aquest monument”, explica Marta Ribas, portaveu del grup municipal d’ICV-EuiA, “i de nou l’any passat; aquesta era per tant una reclamació reiterada al govern municipal que ens alegrem que finalment hagi tingut resposta i sense cap cost per a la ciutat”, ja que l’ha fet altruïstament el rubinenc Josep Abarca.

Poemes i cançons relacionades amb la IIa. República van posar el toc emotiu a l’acte.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada