dimecres, 9 de maig del 2012

431.000 euros més per a polítiques socials i ocupació al pressupost municipal de Rubí


El Ple del mes d'abril va aprovar una modificació pressupostària, pactada entre el Govern i ICV-EUiA, que crea noves partides per ajudes socials directes i reactivació econòmica


L'equip de Govern del consistori va portar al Ple una modificació pressupostària pactada amb el grup municipal d'Iniciativa per Catalunya Verds – Esquerra Unida i Alternativa que crea noves partides per reforçar les ajudes socials directes, les subvencions de taxes i impostos, i reactivar l'economia a través d'accions de formació i suport a Pimes, comerç i emprenedors. “La nostra prioritat ha estat destinar el màxim de diners possibles a pal·liar els efectes de la crisi econòmica en la ciutadania”, va explicar Marta Ribas, portaveu del grup municipal d'ICV-EUiA. En total, 431.000 euros que s'aconsegueixen de la rebaixa en la despesa ordinària i de l'augment del 10% de recaptació de l'IBI aprovat per Decret pel Govern central. La modificació pressupostària s'emmarca en un pacte més ampli que inclou altres mesures, com ara el compromís del Govern municipal de no fer fora treballadors de la plantilla municipal i de posar en marxa el sistema de tarifació social en el pagament de taxes i preus públics.

D’altra banda, el Ple va aprovar una moció de suport a la Iniciativa Legislativa Popular per la Dació en Pagament, en contra dels desnonaments i a favor de la implantació del lloguer social. Els grups municipals de dreta, CiU i PP, es van quedar sols sense donar-hi suport.

També es van aprovar per unanimitat dues mocions presentades conjuntament per ACR i ICV-EUiA sobre la creació de carrils bici i aparcaments per bicicletes.


Va ser el Ple...
... Més sorollós de l'any. Els veïns i veïnes de Sant Muç van tornar a manifestar-se a la plaça de l'Ajuntament, ja que hi havia una moció referent al pagament de les obres d'urbanització. Van fer tant de soroll que la regidora Arés Tubau (ERC) va demanar que s'aturés el Ple. La sessió, però, va continuar amb normalitat.
... De l’estrena del nou secretari de l’Ajuntament. Els diferents grups del consistori li van donar la benvinguda, i alguns fins i tot el condol: “No sap vostè on ha vingut a parar”.


L’ha dita grossa...
“Potser és moment que es plantegi una moció de confiança, senyora alcaldessa”, Núria Climent, portaveu del grup municipal de CiU, després que la Tinenta d'Alcaldessa Anna Maria Martínez s'absentés de la sala “per motius personals”. Es votava l'amortització (desaparició) d'un càrrec de confiança.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada