dimarts, 22 de maig del 2012

ICV-EUiA defensarà al Ple el dret a l’aigua







En concret, es tracta d’una moció elaborada per la Plataforma Aiguaesvida, que aplega entitats veïnals, ecologistes o sindicats, i que treballa per tal que la gestió de l’aigua a Catalunya es faci des del sector públic. Davant l’anunci de la Generalitat de la imminent privatització de l’empresa Aigües Ter-Llobregat (ATLL), la Plataforma ha engegat una campanya per rebre el suport dels ajuntaments: “L’accés a l’aigua potable és un dret humà, i com a tal, no pot quedar només en mans privades”, ha explicat Eloi Badia, membre d’Aiguaesvida, “la gestió privada de l’aigua afecta a la governança d’aquest recurs, però també a les finances, ja que les administracions no podran decidir sobre el cost d’aquest important recurs”. Actualment, ATLL dóna servei a 4,9 milions de persones a Catalunya. Segons la Plataforma, l’argument que l’empresa no és econòmicament viable no té sentit, ja que “si fos així, no hi hauria compradors del sector privat”, explica Eloi Badia.

D’altra banda, en cas de privatització d’ATLL, l’empresa que la comprés es quedaria amb les infraestructures associades, algunes d’elles co-finançades pels Ajuntaments. “Rubí ha posat prop d’1,8 milions d’euros en la construcció dels dipòsits Rubí I i Rubí II”, explica la portaveu del grup, “entenem que l’Ajuntament no pot renunciar a aquest patrimoni a favor de gestors privats”.

Als acords, la moció demana que l’Ajuntament es posicioni en contra de la privatització, i que “els serveis jurídics elaborin un estudi sobre els efectes que tindrà sobre la prestació de serveis d’aigua”. I es demana a la Generalitat de Catalunya que “siguin derogades les disposicions que infringeixen l’irrenunciable caràcter públic d’Aigües Ter-Llobregat”.

Més informació a  http://plataformaaiguaesvida.wordpress.com/

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada