dilluns, 4 de juny del 2012

ICV-EUiA demanarà que les confessions religioses paguin l’IBI de les seves propietats immobiliàries

A la moció que la coalició presentarà al Ple del mes de juny es demana que es cobri l’IBI en funció de criteris com l’utilitat pública de les activitats que s’hi desenvolupin



El grup municipal d’Iniciativa per Catalunya Verds – Esquerra Unida i Alternativa portarà al Ple municipal del mes de juny una moció per tal de reclamar al Congrés dels Diputats que suprimeixi l’exempció de l’Impost sobre els Béns Immobles (IBI) que s’aplica a les propietats de diverses confessions religioses. En concret, tenen convenis amb l’Estat espanyol i per tant no paguen IBI l’Església Catòlica i l’Evangèlica, la comunitat israelita o la comissió islàmica.

“Amb aquesta moció defensem la laïcitat de l’Estat, que hauria de començar per la desaparició d’aquest tipus d’acord”, explica Marta Ribas, portaveu del grup municipal. Uns acords que, en el cas de l’Església catòlica “data de la transició, i per tant hauria d’estar totalment obsolet”.

El text que es portarà al Ple demana a l’ajuntament que faci un cens de les propietats de les diferents confessions al municipi, i un càlcul de quants diners estan deixant de pagar. “Entenem que aquelles propietats que tinguin una finalitat social reconeguda, o que siguin edificis històrics, han de continuar sense pagar l’IBI”, apunta Ribas, “en igualtat de condicions que la resta de la ciutadania i entitats”.

Actualment, es calcula que amb aquests convenis els ajuntaments –que recapten l’IBI- estan deixant de percebre uns 3.000 milions d’euros, “el que suposa una injustícia si tenim en compte la situació econòmica dels ajuntaments i el fet que demanem cada cop més esforços fiscals a la ciutadania”.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada