dimarts, 5 de juny del 2012

El Ple municipal es manifesta a favor dels serveis públics i els drets de la ciutadania

El POUM es posa en marxa de nou amb una moció que permetrà a l’Ajuntament elaborar un text refòs on es resolguin les deficiències tècniques de la primera versió

Els serveis públics, els compromisos incomplerts de la Generalitat i els drets bàsics de la ciutadania van protagonitzar el Ple municipal del mes de maig. El grup municipal d’ICV-EUiA va presentar tres mocions: per reclamar a la Generalitat la construcció del nou edifici de l’Escola Pau Casals, l’escola El Bosc i l’institut Torrent dels Alous; en contra de la privatització de l’empresa pública Aigües Ter Llobregat; i una tercera per reclamar més recursos en sanitat als centres hospitalaris de referència –on després de les retallades han crescut en un 52% les llistes d’espera. Les tres propostes es van aprovar, tot i el discurs del grup municipal de CIU, que va defensar les decisions del Govern de la Generalitat abans que els drets i la qualitat dels serveis a la ciutadania de Rubí.


A intàncies del PSC, al Ple municipal també es va debatre sobre les retallades en ocupació i en educació. Un debat que els grups municipals de dretes (PP i CiU) van afrontar negant qualsevol responsabilitat en aquestes decisions. També es va presentar una moció demanant que la Renda Mínima d’Inserció es replantegi i es doti de recursos per tal que acompleixi els seus objectius.

Pel que fa a les propostes de resolució presentades des de l’equip de Govern, la més detacada va ser la que reactiva el procés d’elaboració del Pla d’Ordenació Urbanística Municipal (POUM). La moció permetrà al Govern elaborar un text refòs, és a dir, corregir les qüestions tècniques del POUM que ja es va aprovar inicialment, sense haver de fer-ne un de nou. ICV-EUiA es va abstenir en la votació, ja que el grup considera que “el POUM necessita modificacions sustancials, i no estem del tot segurs que un text refòs sigui la millor opció”.

L’ha dita grossa...

“No s’està salvant a Bankia, s’estan salvant els estalvis de milers i milers de persones”, Mònica Querol, portaveu del PP, esquivant les crítiques per les retallades.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada