dimarts, 12 de juny del 2012

Salvador Milà i Mercè Civit expliquen a Rubí les alternatives fiscals a les retallades


La coalició d’ICV-EUiA aposta per augmentar els ingressos de la Generalitat amb taxes que gravin els dipòsits bancaris, l’energia nuclear o la contaminació


Fins a 2.243 milions d’euros és la quantitat que la Generalitat podria recaptar de més si fes “més justa i progressista” la fiscalitat a Catalunya. És la proposta que ICV-EUiA fa al govern de la Generalitat, i que permetria cobrir sobradament els 1.300 milions d’euros de les retallades i les taxes sobre els serveis bàsics que ja s’han aplicat –com l’augment de les taxes universitàries o l’euro per recepta.

“CiU de Rubí ens acusa de no oferir alternatives a les seves retallades neoliberals”, apunta Marta Ribas, portaveu del grup municipal d’ICV-EUiA, “doncs sí que tenim alternatives als seus incompliments d’inversions i atacs als serveis públics”.

Els parlamentaris Salvador Milà i Mercè Civit van explicar a Rubí les alternatives de la coalició. “El primer que volem denunciar és la hipocresia de CiU, que diu que les retallades són imposades quan en realitat és un model assumit”, en paraules de Salvador Milà. Una de les reclamacions d’ICV-EUiA és la lluita contra el frau fiscal: “Només recuperant un 10% del total del frau fiscal que calculen els experts que hi ha a Catalunya, tindriem 1.700 milions més a disposició de la Generalitat i per tant, no caldria ni retallar serveis públics ni crear impostos sobre la ciutadania”.

Un problema afegit a les retallades i l’augment de la pressió fiscal per serveis bàsics és “la manca d’inversió en politiques d’ocupació”, com va destacar Mercè Civit. “És una barbaritat que, quan més atur hi ha, CiU i PP retallin la despesa en polítiques d’ocupació i competitivitat”, apunta Civit, que va anunciar que la coalició demanarà al parlament un debat sobre ocupació.




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada