dilluns, 18 de juny del 2012

ICV-EUiA i ACR obren a la ciutadania l’elaboració d’una xarxa de carrils bici urbans i interurbans


Els dos grups treballaran una proposta amb l’objectiu d’afavorir l’ús segur de la bicicleta com a mitjà de transport i la creació d’aparcaments per als usuaris d’aquest mitjà de transport




La coalició d’Iniciativa per Catalunya Verds-Esquerra Unida i Alternativa (ICV-EUiA) treballarà junt amb Alternativa Ciutadana de Rubí (ACR) l’elaboració d’una proposta de carrils bici per a la ciutat de Rubí. Serà una proposta, però, “oberta a la participació de tota la ciutadania: usuaris de la bicicleta, entitats o comerços”, en paraules de Jordi Muntan, membre d’ACR.

Les dues formacions han establert una comissió de treball, que recollirà i avaluarà les propostes que arribin a través del CRAC! “ICV-EUiA portava al programa electoral una proposta de set quilòmetres de carrils bici”, explica Marta Ribas, portaveu del grup municipal d’ICV-EUiA, “que pot servir de base”. La idea és enriquir les primeres idees “amb els coneixements dels usuaris de la bicicleta, sobretot pel que fa a la compatibilitat del seu ús amb els vianants i el trànsit rodat, i a la seguretat”.

La intenció de les dues formacions és poder presentar a l’equip de govern municipal una proposta de carrils bici urbans, que connectin també amb les zones naturals del municipi i amb altres localitats. “És important que el circuit passi pels punts d’interès del municipi: estacions, instituts, zones comercials...”, explica Jordi Simó, d’ACR, “i que a cadascun d’aquests punts hi hagi aparcaments adequats”.

A través de les aportacions s’aniran definint no només els itineraris dels carrils bici, sinó també la seva forma: si són segregats o conviuen amb el trànsit rodat els vianants.

Qualsevol ciutadà o ciutadana pot aportar les seves propostes a través del correu electrònic comunicacio@crac.cat.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada