dimarts, 19 de juny del 2012

ICV-EUiA considera “legitima” l’ocupació d’habitatges propietat dels bancs per part de famílies desnonades


L’objectiu és forçar les entitats bancàries propietàries dels immobles desocupats –i intervingudes per l’Estat- a establir un lloguer social, permetent així que aquestes propietats tinguin un ús social


Iniciativa per Catalunya Verds – Esquerra Unida i Alternativa troba “totalment legítima” l’ocupació de dos pisos per part de dues famílies rubinenques que havien estat desnonades per les entitats bancàries amb les quals tenien les seves hipoteques. Es tracta d’una acció de dues famílies membres de la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca (PAH), que han ocupat dos pisos situats a un edifici propietat d’UNNIM, i que estaven desocupats des de feia anys.

“Entenem que amb aquesta acció no només es dóna una solució a la situació de les famílies que s’havien quedat al carrer i sense recursos per accedir a un habitatge, sinó que també serveix per denunciar la falta d’ètica del sistema financer”, explicava Marta Ribas, presidenta d’ICV Rubí. Per a la formació, és important que els bancs que estan intervinguts per l’Estat “acompleixin també un servei públic”, posant en el mercat de lloguer, a preus assequibles, els seus habitatges desocupats. “És una injustícia que a Rubí –no en lema d’una pancarta- hi hagi gent sense cases i cases sense gent”, apuntava Ribas.

Segons José Paco Pasqual, membre d’EUiA, “és totalment legítim ocupar els habitatges que pertanyen a bancs i caixes que estan rebent diners públics, diners de tots nosaltres”.

Des de la coalició es demanarà a l’equip de govern que faciliti l’intermediació entre les famílies que han ocupat els pisos i UNNIM, per tal que el banc estableixi un lloguer social a canvi del qual no facin fora les persones afectades. ICV-EUiA continuarà insistint en la necessitat d’elaborar un cens dels habitatges buits al municipi.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada