dimarts, 10 de juliol del 2012

Rubí revisarà com s’aplica l’exempció de l'IBI a les propietats de les confessions religioses


El Ple va aprovar la moció presentada per ICV-EUiA, a la que es demana que l’Ajuntament comprovi quines propietats de l’església catòlica i altres confessions s’estan beneficiant de l’exempció en l’Impost sobre Béns Immobles

El grup municipal d’Iniciativa per Catalunya Verds-Esquerra Unida i Alternativa va portar al Ple del mes de juny una moció a la que es qüestiona l’exempció en el pagament de l’Impost sobre Béns Immobles (IBI) que s’aplica a l’església catòlica i altres confessions religioses. “Ara que l’Estat ha pujat l’IBI a la ciutadania un 10%, i que els recursos dels Ajuntaments estan disminuint, ens preguntem perquè no podem revisar els convenis que fan que les confessions religioses no paguin aquest impost”, va defensar la portaveu del grup, Marta Ribas. A banda de demanar a l’Estat que revisi els convenis, la moció proposa també que l’ajuntament revisi en quines propietats s'està aplicant aquesta mesura “per evitar que es faci malament, ja que la llei només contempla que no paguin IBI els immobles destinats a usos d’interès social”. La moció es va aprovar amb els recolzament d’ICV-EUiA, ACR, ERC i PSC; mentre que els partits de la dreta es van quedar sols votant en contra.

Els partits de dretes tampoc no van donar al manifest dels directors i directores dels centres d'educació primària i secundària de la citat. PSC, ERC i ICV-EUiA van presentar el manifest en una moció, amb la intenció de donar als professionals docents el suport del consistori en les seves reclamacions per una educació de qualitat, i en contra de les retallades que la Generalitat està aplicant en el servei.

ICV-EUiA també va donar suport a una moció a la qual s’exigeix a l’estat central que doni a conèixer les condicions del rescat financer de la banca espanyola; i també a una proposta d’ERC i PSC a favor de la unitat de la llengua catalana.

Durant la sessió plenària també es va aprovar la creació del Consell de la Formació Professional, un ens que ha de servir per coordinar el sector educatiu i el professional en la programació d’una oferta formativa que s’adapti a les necessitats i oportunitats del mercat laboral.


Va ser el Ple...
...de balanç de la feina de la Síndica de Greuges municipal de l’any 2011. A banda de constatar que l’Ajuntament continua trigant massa en respondre les instàncies de la ciutadania, la síndica va recordar que “la gestió de l’habitatge és una qüestió de drets i no de privilegis”, i va demanar als professionals del consistori que tinguin “sensibilitat especial” amb aquelles persones que es veuen afectades per la situació de crisi.

L’ha dita grossa...
“El PSC hauria d’estar d’acord en investigar-ho tot, i de vegades hi ha coses que no els interessen”, Vicenç Rabadan (ACR), una mica sorprès que fos el PSC qui demanés transparència en les condicions del rescat a la banca.

“No fa gaire anys es cremaven esglésies”, Andreu Hernández (CiU), confonent la laïcitat amb la Guerra Civil.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada